Despre noi

Bine ai venit pe site-ul Familia Stratan

Despre noi

Pavel Stratan (n. Nișcaniraionul CălărașiMoldova) este un cântăreț și textier de muzică folkpop din Republica Moldova. Muzica pe care o face nu poate fi catalogată. Este un amestec de stiluri. Nu se știe exact cât la sută este inspirație și cât la sută muzică originală. De fapt, aceasta pare a fi noutatea pe care o aduce pe piață. Se remarcă crâmpeie din folk, dar și din motivele tradiționale.[1]

În 1977, cântă prima dată la chitară pe o scenă școlară, în 1983, compune primele versuri, iar în 1996 cunoaște prima lui adevărată experiență scenică în calitate de scamator.

A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În 2002, lansează în Republica Moldova primul album Amintiri din copilărie, album lansat după aceea și pe piața românească și vândut ”ca pâinea caldă”.

Este fiica cântărețului Pavel Stratan. Primul ei album se intitulează „La vârsta de trei ani”. Aceasta deține 6 recorduri mondiale. A revenit pe scena muzicală românească în 2017 după câțiva ani de pauză intr-o colaborare alături de fratele Cezar Stratan la melodia „MAMI”.Anul următor a lansat piesa „Te las cu inima” care se bucură de un real succes, în doar 10 zile a atins pragul de 5 milioane de vizualizări și staționează de mai multe zile pe primul loc in „cele mai ascultate piese pe Youtube”. Aceasta a cantat melodia „Ghiță” care a facut furori pe internet in 2010.

Nascut pe data de 13 decembrie 2008, este fiul cântărețului Pavel Stratan. A intrat  pe scena muzicală românească în 2017 după câțiva ani de pauză intr-o colaborare alături de sora lui Cleopatra Stratan la melodia „MAMI”. Anul următor a lansat piesa „Alta data” care se bucură de un real succes.